Maandag 17 augustus was het dan zover, het was tijd om af te rijden. 10 dagen lang heb ik 3 a 4 uren gelest voor mijn rijbewijs. Een soort van spoedcursus deed ik.
Om half 10 werd ik opgehaald door mijn rijinstructeur en gingen nog even door de laatste puntjes voordat ik naar het CBR ging voor het afrijden. Om ongeveer half 11 waren we dan aangekomen en moest ik nog even wachten voor dat ik aan de beurt was. Eenmaal tijd bleek ik dus een vrouwelijke examinator te hebben. Na wat instructie over wat er bijvoorbeeld verwacht werd van mij, gingen we op pad door Assen. Alles ging voor mijn gevoel prima en dat bleek ook nadat ik een half uur later weer terug keerde naar het CBR toe. Met een beetje een gek gevoel (omdat ik korte tijd maar gereden had) bespraken we de rit. Eerst werd ik gefeliciteerd met het behalen van mijn rijbewijs en daarna kreeg ik te horen waar ik nog iets extra op moet letten. Eventjes een handtekening zetten en ik stond alweer buiten. Ik werd naar huis gebracht door mijn rijinstructeur en eenmaal thuis zaten mijn schoon-ouders te wacht op mijn uitslag……
Wat natuurlijk geslaagd is. In de loop van de dag kreeg ik een mooie bos zonnebloemen van mijn schoonouders en natuurlijk de bevestigingsmail van het CBR met dat ik geslaagd ben.

rijbewijs gehaald
De volgende dag voor dat ik naar werk ging, ging ik snel naar het gemeentehuis toe om mijn rijbewijs aan te vragen. Met pasfoto en ID-kaart kom ik bij de balie, zegt de medewerker: dit is geen recente pasfoto meer of wel. Dat was het dus niet en ik kon dus weer nieuwe laten maken. Zo gezegd, zo gedaan op naar een het gemeentehuis weer uit en op naar een fotowinkel voor nieuwe pasfoto’s te laten maken. Eenmaal dus weer aangekomen bij het gemeentehuis kon ik weer wachten tot mijn nummer er voorkwam. Na ongeveer 15 minuten wachten, was ik aan de beurt. Alle papieren werden ingevuld en nu kan ik pas mijn rijbewijs een week later ophalen, wat ik best wel jammer vind. Nu wordt het dus verplicht wachten tot je je papieren hebt en dan mag ik eindelijk lekker de wijde wereld verkennen.

4 thoughts on “* ~ _ Rijbewijs Gehaald _ ~ *

  1. En vooral lekker terugrijden vanaf lange ritten die we samen maken naar Belgie, dierentuinen en jeans…. kan ik heerlijk uitrusten !!!!!!!!!!!!

    JOepieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee -x-♥

Laat wat leuks achter over mijn focus

%d bloggers liken dit: